Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Απεβίωσε ο Τσάρλτον Ίστον

Συντάκτης:DarkChild

Ο Τσάρλτον Ίστον, ένας από τους τελευταίους θρύλους του Χόλιγουντ, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 84 ετών στην κατοικία του στο Μπέβερλι Χιλς. Είχε τιμηθεί το 1959 με Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου για την ταινία Μπεν Χουρ, ενώ είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές άλλες επικές ταινίες.

Ο ηθοποιός έπασχε τα τελευταία χρόνια από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Στο πλευρό του τη στιγμή του θανάτου του, βρισκόταν η σύζυγός του Λίντια Κλαρκ, επίσης ηθοποιός, με την οποία παντρεύτηκαν το 1944 και έζησαν μαζί 64 χρόνια.

«Κανένας δεν θα μπορούσε να ζητήσει μια πιο γεμάτη ζωή από αυτήν. Κανένας δεν θα μπορούσε να δώσει περισσότερα στην οικογένειά του, στη δουλειά του, στην πατρίδα του. Όπως έλεγε και ο ίδιος: Έζησα μια υπέροχη ζωή. Έζησα αρκετά για δυο ανθρώπους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Τσ.Ίστον.
Μετά τις σπουδές του στην υποκριτική υπηρέτησε για τρία χρόνια στην αμερικανική αεροπορία. Η πρώτη μεγάλη του επιτυχία ήρθε με την ταινία The Greatest Show on Earth και ακολούθησε ο ρόλος του Μωυσή στις Δέκα Εντολές του Σεσίλ Ντε Μιλ.

Εκτός από τον Μπεν Χουρ, που του χάρισε και το βραβείο Όσκαρ το 1959, ο Ίστον είχε υποδυθεί τον Ελ Σιντ και τον Μιχαήλ Αγγελο. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Πλανήτη των Πιθήκων ο ηθοποιός αποφάσισε να στραφεί στο θέατρο.

Υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Αμερικανών Ηθοποιών (SAG) και του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (AFI).

Ο πιο αμφιλεγόμενος ρόλος του Τσ.Ίστον δεν ήταν κάποιος ρόλος σε ταινία, αλλά αυτός του προέδρου της Εθνικής Ένωσης Οπλοκατοχής, η οποία προασπίζει τα δικαιώματα των κατόχων και κατασκευαστών όπλων. Για τη θέση του αυτή του ασκήθηκε έντονη κριτική.

Πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: