Παρ' ότι το blog είναι κινηματογραφικού περιεχομένου και εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ καλές σχέσεις με το θέατρο, χτές το βράδυ μία φίλη μου με έπεισε να πάμε σε ένα μικρό θεατράκι στον Κεραμεικό. Να πω την αλήθεια ήμουν εξαρχής προκατελλημένος για το όλον θέμα...θέατρο...νέοι ηθοποιοί...κτλ. Όμως εξεπλάγην πολύ ευχάριστα από το αποτέλεσμα. Μου άρεσε αρκετά η παράσταση. Πρόκειται για ένα ποτ-πουρί σκηνών από διάφορα έργα σχετικά με τον έρωτα, το γάμο, την αγάπη που παρουσιάζονται τόσο σε κωμικές καταστάσεις όσο και σε δραματικές. Μεταξύ των έργων ξεχωρίζουν η "Πρόταση Γάμου" του Άντον Τσέχοφ και το "Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε" του Πιραντέλλο. Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο το "Σήριαλ Κίλλερς", βασισμένο σε μία ιδέα του Κώστα Ντέλλα. Ερμηνευτικά τα παιδιά της ομάδας "Μύγα μες στο γάλα" τα πάνε καλά. Το σκηνικό είναι λιτό αλλά πρακτικό. Μου άρεσε επίσης(αν και δεν είμαι σχετικός με αυτά) ο φωτισμός και γενικά η ηχοληψία. Συνολικά είναι μία αξιόλογη προσπάθεια νεαρών ηθοποιών, που αξίζει να τη δείτε(και να υποστηρίζουμε γενικότερα τέτοιες προσπάθειες). Εγώ τουλάχιστον αν και αρχικά αρνητικός έναντι του θεάτρου, νομίζω ότι άλλαξα γνώμη και θα παρακολουθήσω και άλλες παραστάσεις.
Το συγκεκριμένο θεατρικό έργο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο θέατρο "Παραμυθιά", στον Κεραμεικό.
Μιά όμαδα πέντε ηθοποιων και μια παραστάση με χαμήλο bugdet αποδεικνύει οτι αν υπάρχει ταλέντο, διάθεση και χιούμορ το αποτελεσμά μπορει να είναι πολύ καλό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνά έργο που σε κανει να γελάς, να χαμογελάς και να σκεφτέσαι..Σημαντικό και δύσκολο...
Νομίζω οτι το ταλεντο της όμαδας ήταν ολοφάνερο, η σκηνοθεσια πολύ έξυπνη, τα σκηνικά απλά και βάτα( ένα σημάδι οτι δεν χρειάζονται σκηνικά και πολυπλοκότητες για να έχεις καλό αποτέλεσμα), η επιλόγη των ήχων ουσιαστική και πετυχημένη και ο φωτισμός σε πολύ καλό επίπεδο.
Ένα μπράβο στην ομάδα! Αυτά για να μην πολυλογούμε..
simfono apolita!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε μπράβο!!! open your mind Φιλια :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!!!ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔελτίο Τύπου
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Θεατρική Εταιρεία Πόλις παρουσιάζει για 15 παραστάσεις την θεατρική παράσταση Κοραή 4 - Προσβάσιμος χώρος στον χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944, πρώην Κρατητήρια της Γκεστάπο, στο Μέγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής της οδού Κοραή, στην Αθήνα. Ο χώρος που χρησιμοποιήθηκε κατά τη γερμανική κατοχή ως χώρος βασανιστηρίων, ανήκει στην Εθνική Ασφαλιστική και 64 χρόνια μετά, μας παραχωρείται για την παρουσίαση της συγκεκριμένης παράστασης.
Το καινούργιο νεοελληνικό κείμενο της Αιμιλίας Βάλβη, εξ’ αφορμής του χώρου, πραγματεύεται τον αγώνα του ανθρώπου για αντίσταση σε κάθε μορφή απολυταρχισμού και ελέγχου από ανεξέλεγκτους φορείς εξουσίας. Επιχειρεί να μιλήσει για τους σύγχρονους τόπους αλλά και τρόπους βασανιστηρίων. Τα βασανιστήρια σήμερα δεν έχουν σαν στόχο την πληροφορία που πιθανά γνωρίζει ο κρατούμενος αλλά τον ίδιο ως προσωπικότητα. Οι άνθρωποι που σήμερα βασανίζονται στον πλανήτη δεν βασανίζονται γι’ αυτά που γνωρίζουν αλλά γι’ αυτό που είναι. Αυτό που ενοχλεί είναι οι επιλογές ζωής των κρατουμένων που πρέπει όχι απλώς ν’ αλλάξουν αλλά να πάψουν να υπάρχουν ως τέτοιες, γεγονός που συνεπάγεται την ολοκληρωτική εξόντωση του κρατουμένου.
Η παράσταση αφηγείται την ιστορία μιας τυφλής γυναίκας και του συντρόφου της που η ίδια τους η ζωή (μια ζωή που υπερασπίζεται το όνειρο, τον έρωτα, την ελεύθερη πολιτική και πολιτιστική δράση) είναι αιρετική. Για το λόγο αυτό, η γυναίκα συλλαμβάνεται, και ο φορέας της εξουσίας χρησιμοποιεί κάθε προσωπική στιγμή του ζευγαριού για να μεταστρέψει τον άντρα από σύντροφο, σε βασανιστή.
Η δουλειά μας ξεκίνησε με τη μορφή ανοιχτής πρόβας, σε 15 παρουσιάσεις, με την ελεύθερη συμμετοχή του κοινού το Μάιο 2008, προκειμένου να ανακαλύψουμε μαζί με το κοινό που τις παρακολούθησε, τις ιδιαιτερότητες και το φορτίο του χώρου πριν προχωρήσουμε στην τελική διαμόρφωση της παράστασης. Μαζί με τους θεατές ερευνήσαμε τον τρόπο που μπορεί κανείς να αγγίξει έναν τόσο φορτισμένο χώρο μνήμης και ιστορίας. Αναζητήσαμε τον τρόπο να σταθούμε με σεβασμό στη μνήμη αυτή, αλλά και να βιώσουμε εκ νέου την αλήθεια ενός πολύ σύγχρονου μηνύματος, που λέει πως εξακολουθούμε να μην είμαστε ελεύθεροι και να διαιωνίζουμε με την αδιαφορία, τόπους σύγχρονων βασανιστηρίων. Αυτός ο προβληματισμός εξακολουθεί να διέπει ολόκληρη τη διαδικασία της απόπειρας μας από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε : Πώς η ιστορία συναντά τη σημερινή αλήθεια, πώς η δική μου αλήθεια μίας σύγχρονης καθημερινότητας αποκτά κοινά στοιχεία με μία ζοφερή και συγκλονιστική αλήθεια ενός όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, και πως αυτά τα κοινά στοιχεία αποκτούν οικουμενική αξία.
Πληροφορίες: Για 15 παραστάσεις από 28 Οκτωβρίου 2008 (και επετιακά…) κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15.
Τιμές εισιτηρίων 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ
Το ενδιαφερόμενο κοινό πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνεί διότι οι θέσεις θεατών είναι περιορισμένες. τηλ.κρατήσεων Κοραή 4: 2103243581 /τηλ.επικοινωνίας: 6974316537 (καθημερινά 10:00-14:00)
Info:
Κοραή 4 – Προσβάσιμος χώρος της Αιμιλίας Βάλβη
Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου
Κίνηση : Νικολέτα Ξεναρίου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες: Σοφία Καλαμπάκα
Παίζουν: Μαρία Τσιμά, Αιμιλία Βάλβη, Κωσταντής Μιζάρας
Παραγωγή: Θεατρική Εταιρεία Πόλις
τηλ.κρατήσεων Κοραή 4: 2103243581
τηλ.επικοινωνίας: 6974316537 (καθημερινά 10:00-14:00)
http://korah4.blogspot.com/