Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Ορατό το Ενδεχόμενο Απεργίας των Ηθοποιών

Συντάκτης:DarkChild

Σύμφωνα με το Variety, τα περιθώρια στενεύουν καθώς στο τέλος Ιουνίου λήγει το συμβόλαιο του σωματείου των ηθοποιών (Screens Actor's Guild - SAG) με την ένωση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών (Alliance of Motion Picture and Television Producers - AMPTP) και μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί ανανέωση του συμβολαίου.

Ωστόσο η Ομοσπονδία Καλλιτεχνών που εργάζονται σε τηλεόραση και ραδιόφωνο (American Federation of Television and Radio Artists) - AFTRA αναμένεται να "καθορίσει" το αποτέλεσμα, καθώς πρόκειται να ψηφίσει την πρόταση των AMPTP στις 8 Ιουλίου.

Ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία αφαιρεί από το SAG το δικαίωμα να διεκδικήσει μεγαλύτερο ποσοστό από τις παραγωγές που διακινούνται μέσω τηλεόρασης και, κυρίως, του διαδικτύου. Ωστόσο η ένωση των ηθοποιών (SAG) προσπαθεί να πείσει τους AFTRA να καταψηφίσουν την πρόταση αυτή, καθώς υποστηρίζει ότι μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα. Ωστόσο το SAG δεν υποστηρίζει το ενδεχόμενο απεργίας.

Από την άλλη πλευρά το AMPTP έχει ξεκινήσει μεγάλο κίνημα στο οποίο συμμετέχουν οι ηθοποιοί Sally Field & Tom Hanks ώστε να πείσει το SAG να δεχτεί τη συμφωνία.

Ωστόσο, ύστερα από τα συμβόλαια που υπέγραψαν το φετινό χειμώνα πολλά ανεξάρτητα στούντιο, τα οποία δεν ανήκουν στο AMPTP, καλύπτουν τους παραγωγούς ακόμη και σε πιθανή απεργία των ηθοποιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: