Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Le Renard et l`Enfant - Το Παιδί και η Αλεπού (2007) - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Συντάκτρια:
Roadartist




Ο Λικ Ζακέ, ο δηµιουργός της κινηματογραφικής επιτυχίας «Το ταξίδι του αυτοκράτορα» µας προσκαλεί σε ένα νέο ταξίδι, που ανοίγει την κρυφή πόρτα της άγριας Ευρωπαϊκής φύσης.

Η νέα του ταινία, «Το παιδί και η αλεπού» επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τους χαµένους δεσµούς ανάµεσα στον άνθρωπο και τα ζώα. Στο αριστουργηματικά σκηνοθετημένο φιλμ βλέπουμε, ως δια µαγείας, ένα μικρό κορίτσι µέσα από τα µάτια µιας αλεπούς και τον κόσµο µιας αλεπούς µέσα από τα µάτια ενός κοριτσιού.

Η ταινία αφορά την ιστορία της απροσδόκητης φιλίας ανάμεσα σ' ένα μικρό κοριτσάκι σε μια γαλλική επαρχία και σε μια αλεπού και ξετυλίγεται σαν ένα παραμύθι. Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι το κορίτσι είναι μια μικρή κοκκινομάλλα, όπως και η αλεπού, που τριγυρίζει στο δάσος σαν μια σύγχρονη Κοκκινοσκουφίτσα.


Ένα βλέµµα αµοιβαίας αγάπης που γίνεται αφορµή για µία ουτοπική φιλία, σε µία ονειρική παραβολή, καθρέφτη της σχέσης του ανθρώπου µε τη φύση και τα ζώα.

Πρόκειται για μια τρυφερή, καλογυρισμένη ταινία, ότι πρέπει για παιδιά, ενώ το κεντρικό της συμπέρασμα είναι πως το πιο άγριο ζώο είναι ο άνθρωπος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι «Το Παιδί και η Αλεπού» γυριζόταν για δύο χρόνια από τον Λικ Ζακέ.. Σίγουρα το εικαστικό (και όχι μόνο) αποτέλεσμα τον δικαίωσε απόλυτα…

Η ταινία προβάλλεται από τις 17 Απριλίου στους κινηματογράφους, με την υποστήριξη του WWF Ελλάς.

Σκηνοθεσία - Σενάριο: Luc Jacquet

Δεν υπάρχουν σχόλια: