Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

[Rec] (2007)

Συντάκτης:
ChrisKiss


Μια νεαρή δημοσιογράφος στην προσπάθεια της να σκαρώσει ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ, ακολουθεί μια ομάδα πυροσβεστών από το πυροσβεστικό τμήμα και τις εγκαταστάσεις μέχρι το σημείο ενός περιστατικού που έτυχε την στιγμή της καταγραφής. Αυτά στα πρώτα 10-15 λεπτά. Από εκεί και μετά τα παράξενα ξεκινούν αλλά και αυτά δεν διαρκούν πολύ μιας και δίνουν την θέση τους σε μία μορφή τρόμου που πάρα πολύ καιρό είχα να δω τόσο όμορφα γυρισμένη. Δεν λέω τίποτα παραπάνω για να μην αποκαλύψω. Προσπαθώ να συγκρατήσω τον ενθουσιασμό μου για αυτή την ταινία που μου ήρθε από το πουθενά και έσκασε σαν βόμβα από εκεί που δεν το περίμενα. Πρόκειται για μια ισπανική παραγωγή και για μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου για την φετινή χρονιά. Όλη την ταινία την παρακολουθούμε από τις καταγραφές του camera-man και καθόλου δεν κουράζει αυτό μιας και η ταινία τρέχει σαν μανιασμένη σε τρελούς ρυθμούς, διακόπτοντας μόνο για μερικά δεύτερα σε στιγμές, μόνο και μόνο για να τρομοκρατήσει τους θεατές και μετά γκαζώνει ξανά μέχρι τέλους. Απίστευτο!!

Έχοντας διακριθεί-σαρώσει σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο, στο Hollywood ετοιμάζουν ήδη τo αγγλόφωνο remake. Το παίρνετε πακέτο μαζί με το «L'Intérieur» (inside-2007) και είστε τζετ για το σαββατοκύριακο. Απλά τα πράγματα..

Χωρίς καμία υπερβολή

9/10

P.S.: Τόσο πολύ γελάω-εκνευρίζομαι όταν βλέπω τέτοιες ταινίες-διαμαντάκια με μικρό budget να αποφέρουν μεγάλα κέρδη στην χώρα τους. Για ακόμα μια φορά οι γείτονές μας μάς έδειξαν πως γίνεται. Εμείς πότε θα μάθουμε…??

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

axizei toulaxiston 9.2/10