Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

Σε Απεργία οι Αμερικάνοι Σεναριογράφοι (UPDATE)

Αρχισαν οι «απώλειες» από την απεργία των αμερικάνων σεναριογράφων. Ήδη οκτώ τηλεοπτικές σειρές στο Χόλιγουντ σταμάτησαν γυρίσματα είτε επειδή δεν έχουν έτοιμο σενάριο, είτε επειδή οι συντελεστές τους συμμετέχουν στις πορείες των σεναριογράφων σε Λος Αντζελες και Νέα Υόρκη. Ανάμεσά τους τα "The Office" και "24".
Οι ηθοποιοί της σειράς Grey's Anatomy ένωσαν τις φωνές τους με αυτές των σεναριογράφων κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων τους από τα γυρίσματα, υποστηρίζοντας τα αιτήματά τους για αύξηση των αμοιβών, όταν η δουλειά τους διαδίδεται μέσω DVD, Internet ή κινητό τηλέφωνο. Ένας από τους συντελεστές της σειράς ανέφερε μάλιστα ότι γυρίζουν το τελευταίο επεισόδιο που υπάρχει σε σενάριο και στη συνέχεια η παραγωγή του σόου θα σταματήσει.
Σύμφωνα με το περιοδικό Hollywood Reporter, το "24" ακυρώθηκε για να αποφύγει το ενδεχόμενο να προβληθεί μισή σεζόν. «Δεν είναι μια απόφαση που θέλαμε να λάβουμε, αλλά βασίζεται στο πως πιστεύουμε ότι οι θεατές θέλουν να προγραμματίσουμε το σόου» δήλωσε ο υπεύθυνος προγραμματισμού της Fox.
Οι τριήμερες κινητοποιήσεις των σεναριογράφων οδήγησαν και άλλες σειρές να σταματήσουν τα γυρίσματα, ανάμεσά τους το The Office, αφού ο πρωταγωνιστής της σειράς Στιβ Κάρελ κατέβηκε σε πορεία μαζί με τους σεναριογράφους.
Οι σεναριογράφοι έχουν διοργανώσει διαμαρτυρίες στα γυρίσματα και άλλων σειρών όπως οι Νοικοκυρές σε Απόγνωση -που έχει προγραμματιστεί και αυτή να γυρίσει το τελευταίο της επεισόδιο λόγω έλλειψης σεναρίου- και ER και μέχρι τώρα συναντούν την στήριξη των ηθοποιών.
Σχετικό άρθρο:http://darkchildgr.blogspot.com/2007/11/blog-post.html

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Στην Αμεριη κανουν απεργεια οι σεναριογραφοι...ενω στην Ελλαδα,δεν εχουμε καν σεναριογραφους....

DarkChild είπε...

den exeis kai adiko...xaxa