Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

Hostel: Part II (2007)


Πρόκειται για τη συνέχεια του Hostel, το οποίο είχε ταράξει τα νερά όταν είχε βγεί και είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις για το αν άξιζε σαν ταινία(το πρώτο μισό της ταινίας είχε μπόλικο σασπένς και ήταν αρκετά τρομαχτικό, αλλά το δεύτερο μισό ήταν ανόητη αμερικανιά). Εδώ ο Roth, διαφοροποιεί την προσέγγιση του και προσπαθεί να μας εισάγει σιγά σιγά στο κλίμα και το περιβάλον της ταινίας, δίνοντας μας περισσότερα στοιχεία για την "εταιρεία" των δολοφόνων από τη μία και προσπαθώντας να εμβαθύνει στις προσωπικότητες τόσο των υποψήφιων θυμάτων, όσο και των υποψήφιων δολοφόνων, αφετέρου. Φιλότιμη η προσπάθεια του σκηνοθέτη να δώσει μία υπόσταση στην ταινία και να μας εξοικείωσει με το περιβάλλον και τα πρόσωπα, αλλά με αυτόν τον τρόπο το φίλμ χάνει το στόχο του, ο οποίος είναι η πρόκληση τρόμου στο κοινό. Εν αντιθέση με το πρώτο φίλμ, στο οποίο αρχίζουν νωρίς τα βασανιστήρια, εδώ πρέπει να περιμένουμε 45' λεπτά για δούμε κάτι το τρομαχτικό. Συνολικά η ταινία έχει λιγότερες gore σκηνές από την πρώτη(και λίγες σχετικά για τέτοιου είδους φίλμ), οι οποίες είναι μεν ευφάνταστες και σαδιστικές, όμως είναι αρκετά υπερβολικές και δεν πείθουν εύκολα. Συνολικά είναι ένα φίλμ που δεν είναι κακό, αλλά θα μπορούσε να προσφέρει αρκετά περισσότερα. Δε θα σας απογοητεύσει(όχι πολύ τουλάχιστον), όμως θα το ξεχάσετε αμέσως μόλις το ολοκληρώσετε.6-/10
ΥΓ: Στην ταινία κάνει cameo εμφάνιση ο Ruggero Deodato, σκηνοθέτης μίας εκ των πλέων γνωστών cult ταινιών , του Cannibal Holocaust.

1 σχόλιο:

Thodoris είπε...

Θα το ξεχάσουμε κι αυτό, σωστά τα λες, έτσι γίνεται συνήθως στις αμερικανιές που δήθεν κάνουν πάταγο αρχικά, αλλά μετά...τζίφος!