Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Έφυγε η Έλενα Ναθαναήλ

Συντάκτης:DarkChild

Την τελευταία της πνοή άφησε την Τρίτη η Έλενα Ναθαναήλ σε ηλικία 61 ετών. Η γνωστή ηθοποιός έπασχε από καρκίνο στους πνεύμονες και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Metropolitan.


Στο πλευρό της βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή ο επί χρόνια σύντροφός της Τάσος Μητρόπουλος, βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, η αδελφή της και η κόρη της Ίνκα.

Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη.
Πρωτοεμφανίστηκε στο σινεμά στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Κάτι να καίει» το 1963. Το επόμενο έτος πρωταγωνίστησε στη γερμανική ταινία Το αίμα των Βελσβουγκιέν του Ρολφ Τίλε. Σύντομα επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου έπαιξε σε δεκάδες ελληνικές ταινίες, ενώ σημαντική ήταν η πορεία της και στο θέατρο.

Το 1971 ο Γιάννης Σπανός έγραψε τη μουσική για την ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Εκείνο το καλοκαίρι», που κέρδισε το βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνιστές ήταν η Έλενα Ναθαναήλ και ο Λάκης Κομνηνός.

Η δημοφιλής ηθοποιός, που έπαιξε σε μεγάλες επιτυχίες της Φίνος Φιλμ, είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από τα καλλιτεχνικά δρώμενα και ζούσε στην Εύβοια. Η τελευταία της επαγγελματική εμφάνιση ήταν στην τηλεοπτική σειρά του Mega Channel Γοργόνες.

Τα τελευταία χρόνια η Έλενα Ναθαναήλ είχε αποσυρθεί στο κτήμα της στην Εύβοια, όπου ασχολήθηκε με την παραγωγή κρασιού.

2 σχόλια:

Roadartist είπε...

καλό της ταξίδι.

Ανώνυμος είπε...

Αναπαύσου εν ειρήνη, Έλενα.