Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Teeth (2007)

Συντάκτης:
ChrisKiss


Διάβασα μερικές από τις κριτικές που έχουν γραφτεί για αυτή την ταινία στην Ελλάδα και τελικά ναι, είχα δίκιο. Πολλές από αυτές είναι καθαρές αντιγραφές από κριτικές του εξωτερικού και μάλιστα είναι τόσο κακογραμμένες και επιπόλαια μεταφρασμένες που φαίνεται ότι γράφονται από άτομα που δεν έχουν καν δει την ταινία. Έλεος πια, πόσο πιο χαμηλά να φτάσεις για να πουλήσεις μούρη (και μόνο).

Ένας παντελώς άγνωστος σκηνοθέτης κάποιων σειρών, κατάφερε να κάνει όχι μόνο το δικό του όνομα γνωστό αλλά και της πρωταγωνίστριας του, κερδίζοντας στο Sundance Film Festival το Special Jury Prize. Αυτό και μόνο ήταν ικανό να κάνει κάποιους ανθρώπους να στρέψουν το βλέμμα τους σε αυτή την ταινία με το καρα-cult τέλειο στόρι της, που όμως κατάφερε να σταματήσει τα πάντα εκεί. Και εξηγούμε : κοπελίτσα γύρω στην εφηβεία και βάλε, ανακαλύπτει ότι πάσχει από την μυθολογική νόσο «vagina dentata» κατά την οποία μέσα στα αιδοίο της υπάρχουν δόντια, κοφτερά και καθόλου φιλόξενα για οτιδήποτε το πλησιάζει. Αφού προβληματιστεί για λίγο καιρό, αφού πηδηχτεί με 2-3 άτομα και τους κόψει το πέος και αφού και ο γυναικολόγος δεν βοήθησε την κατάσταση, την στιγμή που έχει πλήρη επίγνωση των πράξεων της και όχι μόνο δεν ενοχλείται αλλά γουστάρει κιόλας, η ταινία τελειώνει. Αυτό ήταν. Ούτε horror, ούτε τρόμου, ούτε κωμωδία, ούτε κρυφά νοήματα περί σεξουαλικότητας των νέων, ούτε τίποτα από αυτά που θέλουν να γράψουν κάποιοι για να πουλήσουν το προϊόν τους. Μία ταινία που θα παρασυρθούν και θα δουν πολλοί αλλά λίγοι θα ευχαριστηθούν, οι περισσότεροι μάλλον θα περιμένουν απλά να τελειώσει. Καθαρή περίπτωση ταινίας που την βλέπεις για να πεις ότι την είδες. Για κάποιους θεωρείται ήδη cult. Για κάποιους άλλους δεν θα γίνει ποτέ. Εγώ είμαι κάπου στην μέση.
5/10

P.S.: Φυσικά και η ταινία καμία σχέση με το gore δεν έχει, όσο και αν θα το ήθελε. Εκτός αν 3 πέη και 4 δάχτυλα μαζεμένα είναι ικανά να χαρακτηρίσουν μια ταινία splatter. Τι να πει και το A l`Interieur(inside) δηλαδή..??

Δεν υπάρχουν σχόλια: