Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

14o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Conn-X

Συντάκτης:DarkChildΤο καλοκαίρι απλώνεται μπροστά και κανείς δε χρειάζεται ν’ ανησυχεί για το τέλος του. Γιατί στην Αθήνα, κάθε χρόνο, η προσμονή για τον Σεπτέμβριο είναι απόλαυση!

Ετσι, το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Conn-X -Νύχτες Πρεμιέρας κλείνει από τώρα ραντεβού με το κοινό του. Από τις 17 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2008, στις καθιερωμένες αίθουσες Αττικόν και Απόλλων Cinemax Class και Δαναός 1 & 2, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Conn-X θα φιλοξενήσει εικόνες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, επιλεγμένες με τόλμη από ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει ο παγκόσμιος κινηματογράφος.

Σταθερό στη δομή του, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Conn-X θα παρουσιάσει δύο Διαγωνιστικά Τμήματα. Στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, ταινίες αιχμηρές, που ζουν στο ρεύμα της εποχής μας, πρώτες ή δεύτερες ταινίες νέων σκηνοθετών, θα στοχεύσουν στη Χρυσή Αθηνά και στο χρηματικό έπαθλο των 10.000 Ευρώ, με κριτές την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Νέων, φοιτητές κινηματογραφικών σχολών απ’ όλη την Ευρώπη.

Παράλληλα, στο Διαγωνιστικό Τμήμα Μουσική & Φιλμ, το δημοφιλέστερο κομμάτι του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ταινίες αφιερωμένες στη μουσική και τους καλλιτέχνες της, θα υποβληθούν στη ματιά της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής που θα συναντηθεί στην Αθήνα και θ’ απονείμει τη δική της Χρυσή Αθηνά, βραβείο που ανταποκρίνεται επίσης σε χρηματικό έπαθλο 10.000 Ευρώ.

Στον κορμό του Φεστιβάλ συναντάμε αντιπροσωπευτικές ταινίες που σχηματίζουν τη ζωντανή εικόνα της φετινής παγκόσμιας παραγωγής και τα σταθερά τμήματα του Φεστιβάλ, τα Ντοκιμαντέρ, στρατευμένες ή τρυφερές ματιές στις αληθινές ιστορίες που εκτυλίσσονται δίπλα μας, το Σινεμά στα Όρια, όπου το φιλμ αγγίζει την κόψη της ουσίας ή της αισθητικής, τις προβολές Μετά τα Μεσάνυχτα, για όσους θέλουν να ξενυχτήσουν με εκατοντάδες θεατών για παρέα, τις Πρεμιέρες, με τα highlights των ταινιών που θα σημαδέψουν τον κινηματογραφικό χειμώνα που ακολουθεί, τις Μικρές Πρεμιέρες Ακμή, με διαγωνιζόμενα και μη, ελληνικά και διεθνή μικρού μήκους αριστουργήματα, τις Ειδικές Προβολές και τα θεματικά και προσωπικά Αφιερώματα.

Για μια πρώτη, μικρή γεύση του τι θα προβληθεί στις οθόνες του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Conn-X, αρχίστε να σημειώνετε: Vicky Cristina Barcelona, όπου ο θαυματοποιός Γούντι Αλεν εγκαθίσταται στην ηλιόλουστη Βαρκελώνη και σχηματίζει το πιο φλογερό ερωτικό τρίγωνο μεταξύ του Χαβιέρ Μπάρδεμ, της Πενέλοπε Κρουζ και της Σκάρλετ Τζοχάνσον. Roman Polanski: Wanted and Desired, το ντοκιμαντέρ της Μαρίνα Ζένοβιτς, όπου διερευνάται το προφίλ του θρυλικού σκηνοθέτη, με άφθονο σπάνιο υλικό από τη ζωή του, τη σχέση του με τη Σάρον Τέιτ και πρόσφατη συνέντευξη με την (τότε 13χρονη) κοπέλα που τον κατηγόρησε για βιασμό. Il Divo, του Πάολο Σορεντίνο, όπου σε μια πρωτότυπη, σατιρική βιογραφία αποκαλύπτεται το πορτρέτο του αμφιλεγόμενου και επί πολλά χρόνια πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζούλιο Αντρεότι και οι σχέσεις του με το οργανωμένο έγκλημα. From Within, όπου ο ελληνικής καταγωγής Φαίδων Παπαμιχαήλ, διευθυντής φωτογραφίας ταινιών όπως τα Million Dollar Hotel, Walk The Line και Sideways, αναλαμβάνει το ρόλο του σκηνοθέτη και σκορπίζει τον τρόμο σε μια μικρή πόλη, της οποίας οι κάτοικοι αρχίζουν ένας ? ένας ν’ αυτοκτονούν. Το πώς, θα μας το εξηγήσει από κοντά στην αίθουσα. Public Enemy: Welcome to the Terrordome, του Ρόμπερτ Πάτο-Σπρούιλ, για μια αληθινή μουσική εμπειρία,. Η ιστορία του πιο επιδραστικού hip hop συγκροτήματος που για 15 ολόκληρα χρόνια στιγματίζει το μουσικό στερέωμα με τον πολιτικό του λόγο και την ανατρεπτική του διάθεση, έρχεται να κάνει θόρυβο στην Αθήνα.

Για να δουν αυτά και πολλά περισσότερα, οι πιστοί θεατές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Conn-X -Νύχτες Πρεμιέρας θα μπορέσουν, από τον Σεπτέμβριο, να προμηθευτούν την Κάρτα Διαρκείας, ή την Κάρτα Προνομίων Νύχτες Πρεμιέρας.

Τα νέα για τη διαμόρφωση του Προγράμματος του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Conn-X - Νύχτες Πρεμιέρας θα συντροφεύουν τις καλοκαιρινές σας διακοπές, στις ιστοσελίδες του Φεστιβάλ (www.aiff.gr) και του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ (http://www.cinemag.gr/).

Επιπλέον, για πρώτη φορά φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Conn-X πιάνει κουβέντα με το κοινό του, ανταλλάσσει απόψεις, απαντά σε απορίες και δέχεται σχόλια και επιθυμίες στο δικό του blog, μέσα στην ιστοσελίδα www.aiff.gr. Το Φεστιβάλ περιμένει να συναντήσει εκεί τους θεατές που τόσα χρόνια το γνώρισαν και του έδωσαν ζωή. Για πρώτη φορά, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν, να σχολιάσουν, να κρίνουν, να επικροτήσουν ή να προτείνουν, παίρνοντας πραγματικά το ρόλο που έχουν ήδη κερδίσει ? του αναπόσπαστου μέρους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, του συνδιοργανωτή!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι φίλοι δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου που θέλουν να διαπιστευθούν για το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Conn-X Νύχτες Πρεμιέρας, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που θα βρουν από τα μέσα Ιουλίου στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, www.aiff.gr. Προκειμένου να εξεταστούν, οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν, πλήρεις, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2008.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X» διοργανώνεται από την ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία) σε συνεργασία με το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ (ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: