Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Με το «Βραβείο Ρώμη» Τιμήθηκε η Ηθοποιός Ειρήνη Παππά

Συντάκτης:DarkChild

Η διάσημη ηθοποιός Ειρήνη Παππά τιμήθηκε το βράδυ της Τρίτης με το «Βραβείο Ρώμη», στο αρχαίο θέατρο της «Όστια Αντίκα», λίγα χιλιόμετρα έξω από την ιταλική πρωτεύουσα.

Πριν την απονομή του βραβείου και του αργυρού μεταλλίου της Προεδρίας της Ιταλικής Δημοκρατίας, προβλήθηκαν σκηνές από γνωστά έργα στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει η διεθνούς φήμης ηθοποιός.
Κυρίως, από το έργο σε συνέχειες-τηλεοπτική μεταφορά της «Οδύσσειας»- παραγωγή του 1969, το οποίο μεταδόθηκε επανειλημμένα από την ιταλική δημόσια τηλεόραση ΡΑΙ.

«Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Mπορώ μόνο να πω ότι η Αθήνα θα είναι πάντα η μητέρα μου, αλλά η Ρώμη, παράλληλα, είναι δεύτερη μητέρα μου, από ξεκάθαρη επιλογή μου» δήλωσε η Ειρήνη Παππά, εμφανώς συγκινημένη, όταν ανέβηκε στην σκηνή για να παραλάβει το βραβείο.

Παρών στην τελετή ήταν ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ρώμη.

«Στο πρόσωπο της Ειρήνης Παππά αναγνωρίζουμε τη χαρισματική και δυναμική γυναίκα της Μεσογείου. Τη γυναίκα που κατακτά τον κόσμο με τις ικανότητές της, το πνεύμα της και την ομορφιά της» τόνισε ο Μ. Λιάπης.

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Il Sole 24 Ore», Φερούτσιο Ντε Μπόρτολι, ο οποίος βραβεύθηκε για την προσφορά του στο χώρο της δημοσιογραφίας, απευθυνόμενος προς την πρωταγωνίστρια των έργων του Μιχάλη Κακογιάννη, σημείωσε ότι η Ειρήνη Παππά «παραμένει το ίδιο ακριβώς σαγηνευτική και όμορφη, όπως την γνωρίσαμε στις μεγάλες κινηματογραφικές ταινίες».

Στο τέλος της βραδιάς, που ολοκληρώθηκε με χορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων, η Ειρήνη Παππά, ανέβηκε στην σκηνή για να «σύρει το χορό». Παρόντες στην τελετή, οι πρέσβεις της Ελλάδος στην Ρώμη και στο Βατικανό, Χαράλαμπος Ροκανάς και Μιλτιάδης Χισκάκης, ο Ιταλός πρέσβης στην Αθήνα Τζαμπάολο Σκαράντε κι ο δήμαρχος της Ρώμης Τζάννι Αλεμάννο.

Πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: