Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Η DreamWorks Κέρδισε την Ελευθερία της

Συντάκτης:DarkChild

Οι ιθύνοντες της DreamWorks SKG ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις για την ίδρυση μίας νέας κινηματογραφικής εταιρείας με έναν από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς ομίλους της Ινδίας, τη Reliance ADA Group.

Έτσι λοιπόν οι Steven Spielberg (συνιδρυτής της DreamWorks) και Stacey Snider (Chief Executive της DreamWorks) θα βρούν τα λεφτά που απαιτούνται για να εξαγοράσουν την αποχώρηση της DreamWorks από τον όμιλο Viacom Inc.'s Paramount Pictures.

Η Reliance ADA Group, με έδρα τη Mumbai, θα παράσχει στον Spielberg και την εταιρεία του 500 εκατομμύρια δολλάρια σε μετοχικό κεφάλαιο και δάνειο ύψους 700 εκατομμυρίων δολλαρίων, μέσω της J.P. Morgan Chase & Co. Η νέα εταιρεία που θα ιδρυθεί θα παράγει 6 ταινίες ανά έτος.

Η Paramount έδωσε την άδεια στους ιθύνοντες και τους υπαλλήλους της DreamWorks να απαλλαχθούν των καθηκόντων τους, ώστε να γίνει πιο γρήγορα και λιγότερα προβλήματα η εξαγορά.

Οι Spielberg, Snider και Geffen (πρόεδρος της DreamWorks) αναμένονται να παραιτηθούν σύντομα από τη Paramount. Οι Spielberg και Snider θα ηγηθούν της νέας εταιρείας. Πάντως οι δύο άντρες θα εξακολουθήσουν να συνεργάζονται με τη Paramount και σε άλλες ταινίες, όπως στο επερχόμενο "Transformers: Revenge of the Fallen."

Δεν υπάρχουν σχόλια: