Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Pathology (2008)

Συντάκτης:
ChrisKiss


“A crush course through your cranium, trial and error, wear and tear, through your cerebellum, hacking – slashing, saw through bone, tear through gristle, carve my way through muscle tissue, A lesson in pathology - I deconstruct your anatomy, for you - a premature autopsy, for me - a lesson in pathology, postmortem performed haphazardly, draining ichor sprays erratically, forensick medicine is lost on meI need a lesson in pathology!”
(Exhumed – A lesson in pathology - 2000)

Δεν ήξερα ότι η καλλιτεχνική αξία των Exhumed ήταν τέτοια ώστε οι στίχοι τους να γίνουν σενάριο για ταινία. Εύγε κύριοι.!! Πιστεύω όμως πως αν την σκηνοθετούσαν οι ίδιοι, το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο. Κάποιοι φοιτητές ιατρικής σε κάποιο University στην Αμερική, δεν την παλεύουν με τα μαθήματα και τους καθηγητές, οπότε διοργανώνουν ένα παιχνίδι μεταξύ τους, κάθε ένας από αυτούς σκοτώνει κάποιον άστεγο, πρεζάκι, βιαστή, οποιονδήποτε μυρίζει και άλλους τέτοιους τύπους, στη συνέχεια τον πηγαίνει σε κάποιο υπόγειο της σχολής που άνετα μπαινοβγαίνει όποιος θέλει. Εκεί οι υπόλοιποι προσπαθούν να βρουν την αιτία θανάτου κάτι το οποίο δεν είναι και τόσο εύκολο διότι οι γιατροί πάντα ξέρουν καλύτερα από αυτά τα πράγματα. Η σειρά πάει κυκλικά. Τα courses όμως πολλά, η πίεση μεγάλη, λίγο και οι καθηγητές που δεν καταλαβαίνουν τις ανησυχίες των νέων και τα πράγματα ξεφεύγουν, χάνετε κάθε έλεγχος και ξεκινάει ένα killing spree με περίεργους και πρωτότυπους τρόπους δολοφονιών.
Αυτά εν συντομία σε ένα (υποτίθεται) thriller τρόμου το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο θα κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, σίγουρα όμως διάφοροι καμένοι φοιτητές ιατρικής θα σπεύσουν να το δουν και μάλιστα θα περάσουν και καλά. Για όλους τους υπόλοιπους δεν νομίζω να έχει να πει και πολλά μιας και οτιδήποτε γίνεται εδώ το έχουμε ξαναδεί κάπου αλλού παλιότερα. Αρκετά προβλέψιμο, ξέρεις από την αρχή τι θα γίνει στο τέλος, ποιος θα κάνει τι, ποιος είναι next, ποιος τα πάντα. Απ’την άλλη είναι λίγο καλούτσικα φτιαγμένο αλλά και πάλι τι να το κάνεις, πλέον, εμένα τουλάχιστον, δεν μου αρκεί μια ταινία απλά να βλέπεται για να την χαρακτηρίσω «καλή». Οπότε νομίζω και πολύ ασχολήθηκα. Στα συν η μικρή διάρκεια του φιλμ.

Κάζο έλα, βρήκα την ταινία σου…

5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: