Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

This Is England (2006) - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Συντάκτρια:Roadartist

Σχεδόν κάθε αγγλική ταινία διακατέχεται από εναν φαινομενικά αντιφατικό συνδυασμό ψυχοδράματος, αυτοσαρκασμού και βίας που κυριαρχεί σε ολόκληρη τη βρετανική εκδοχή της ποπ κουλτούρας. Ο σκηνοθέτης Σέιν Μέντοουζ αγγίζει με την τελευταία του ταινία μία από τις πιο αμφιλεγόμενες περιόδους της σύγχρονης βρετανικής ιστορίας. Το"This Is England" διαδραματίζεται στη δεκαετία του '80, όταν η εργατική τάξη υπέφερε εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Θάτσερ, και πολλοί ταξίδευαν στην Αμερική για να πολεμήσουν για τα νησιά Φόκλαντ και οι εφηβοι αλήτευαν στους δρόμους...

Η ταινία παρακολουθεί την εξέλιξη ενός περιθωριακού πιτσιρικά που έχει χάσει τον πατέρα του στα Φόκλαντ, καθώς γοητεύεται από την ανέμελη νοοτροπία. Ο συσσωρευμένος θυμός από την περιθωριοποίηση στην οποία τον καταδικάζει η τάξη του, η εφηβεία και τα κοινωνικά προβλήματα που βιώνει, τον οδηγούν στα άκρα και στην βία.

Ο Μέντοουζ καταγράφει την εξέλιξη του "κινήματος" των σκίνχεντ από αγέλες νεαρών με αδυναμία στην ινδική μουσική, σε άτομα που γίνονται σταδιακά έρμαια της οργανωμένης άκρας δεξιάς. Ο σκηνοθέτης επιχειρεί να ερμηνεύσει το θυμό που ώθησε σε ακρότητες τους νέους της Βρετανίας του'80.

Αυτό είναι ένα μέρος της επιτυχίας του φιλμ που κέρδισε το βραβείο BAFTA (βρετανικό Όσκαρ) καλύτερης ταινίας της χρονιάς."

1 σχόλιο:

DarkChild είπε...

thelo na to do to film, den exei tixei akoma, alla de moy arese i proigoymenh doylia toy skinotheti..