Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Night of the Creeps (1986)

Συντάκτης:
ChrisKiss

Θυμάμαι αυτή την ταινία την έβλεπα μικρός στην τηλεόραση σε κάποιο ιδιωτικό κανάλι, δεν θυμάμαι ποιο αλλά θυμάμαι σίγουρα την είχα δει πάνω από 2-3 φορές. Πράγμα που σημαίνει ότι παιζόταν αρκετά τότε οπότε και οι γύρω στα 25 και άνω που αγαπάνε τις μεταμεσονύχτιες προβολές διαφόρων ζομποταινιών μάλλον θα την ξέρουν.

Ένας εξωγήινος οργανισμός ξεφεύγει από το σκάφος και τους όμοιους του και καταλήγει στη γη. Μάλιστα οι εξωγήινοι είναι τόσο κακοσχεδιασμένοι που μοιάζουν με κακή απομίμηση Muppet. Υπό μορφή γυμνοσάλιαγκα εισχωρεί στον άνθρωπο και σκοτώνει ανυποψίαστο ζευγαράκι που είχε πάει για χαμούρεμα εκεί κοντά. Όλα αυτά το 1953 περίπου(δεν θυμάμαι ακριβώς, ούτε και έχει σημασία). Φτάνοντας στο σήμερα (1986! Lol) και αφού o killer έχει συλληφθεί και καταψυχθεί, δυο συμπαθέστατοι νεαροί εισβάλουν στο lab που βρίσκεται και, κατά λάθος πάντα, τον ξεπαγώνουν. Ο γυμνοσάλιαγκας-εξωγήινος εντωμεταξύ πολλαπλασιάζεται και φτύνει χιλιάδες άλλους οι οποίοι ξεχύνονται σαν εμετοί στην πόλη όπου και καταλήγουν στο υπόγειο μιας εστίας κοριτσιών οι οποίες με τη σειρά τους περιμένουν ανάλογο αριθμό αγοριών για να πάνε μαζικά σε χορό. Οι dudes έρχονται με λεωφορείο το οποίο ντεραπάρει μετατρέποντας τους όλους σε ζόμπι. Και το party ξεκινά.
Πρόκειται για ταινία η οποία δεν παίρνει και πολύ στα σοβαρά τον εαυτό της και καλά κάνει διότι έτσι κάνει πιο εύκολη την προβολή της, χωρίς πολλά πολλά, φτιαγμένη με μεράκι από κάποιον Fred Dekker (Robocop 3) δίνοντας έμφαση κυρίως στα εφέ που για την εποχή εκείνη τουλάχιστον ήταν πολύ καλά (καμία σχέση με κομπιουτερίστικα μπαλόνια του σημερινού Hollywood) . Πάνω απ’όλα ειλικρινής, για μια γενιά που τόσο αγάπησε τέτοιες ταινίες και που δυστυχώς δεν υπάρχουν πια. Δεν θα γράψω παραπάνω διότι πολύ λίγοι καταλαβαίνουν τι λέω. Η ταινία κυκλοφόρησε στην Ελλάδα σε βιντεοκασέτα και πότε δεν πέρασε στη αγορά του DVD, μάλλον δεν χωρούσε με τόσες νέες κυκλοφορίες μιας και το κοινό είναι τόσο μικρό. Βρίσκεται όμως με λίγο ψάξιμο στο εξωτερικό και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές (έξω τα dvd κοστίζουν ελάχιστα, 5-10euros). Μόνο για μερακλίδες ανάλογου γούστου, ζομπολάτρες και λοιπούς καμένους. Ο βαθμός είναι εικονικός και αντιστοιχεί στην εποχή εκείνη. Καμία σχέση δεν έχει με τον ανταγωνισμό του σήμερα όπου θα ήταν μάλλον πιο χαμηλός.

7+/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: