Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Ο Verbinski Αναλαμβάνει το Bioshock

Συντάκτης:DarkChild

Ο σκηνοθέτης Gore Verbinski(Pirates of the Caribbean) ήρθε σε συμφωνία με την Universal Pictures για να σκηνοθετήσει(αλλά και να συμμετάσχει στην παραγωγή) της μεταφοράς στη μεγάλη οθόνη του Bioshock, του video game που έκανε πάταγο τον προηγούμενο χρόνο με πάνω από 2 εκατομμύρια πωλήσεις. Ο John Logan(The Aviator) βρίσκεται σε διπραγματεύσεις με το στούντιο για να αναλάβει το σενάριο.
Η Take-Two, δημιουργός εταιρεία του video game, θα πάρει προκαταβολικά πολλά εκατομμύρια δολλάρια για την παραχώρηση των κινηματογραφικών δικαιωμάτων του Bioshock. Μάλιστα, σύμφωνα με φήμες, πρόκειται για την πιο ακριβή συμφωνία μεταφοράς video game στον κινηματογράφο, έπειτα από εκείνη του 2005 για το Halo(που τελικά ακυρώθηκε), για το οποίο η Microsoft πήρε 5 εκατομμυρία δολλάρια για το 10%.Το Bioshock εκτυλλίσσεται σε μία υποθαλάσσια πόλη, βασισμένη στις ελεύθερες οικονομικές αρχές του Ayn Rand, αλλά τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί καλά. Οι παίκτες του παιχνιδιού, έχουν υπό τον έλεγχο τους ένα πιλότο, του οποίου το σκάφος προσέκρουσε σε μία μυστική πύλη της πόλης. Γρήγορα θα καταλάβει ότι δεν έιναι τόσο "ελέυθερος" όσο νόμιζε.

Ο Verbinski δήλωσε:

"I think the whole utopia-gone-wrong story that's cleverly unveiled to players is just brimming with cinematic potential. Of all the games I've played, this is one that I felt has a really strong narrative."

Το pre-production θα ξεκινήσει μόλις ετοιμαστεί το σενάριο και εγκριθεί απ' όλες τις πλευρές.

Περισσότερα καθώς θα γίνονται γνωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: