Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Atonement (2007) - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Συντάκτρια: Roadartist


Πρόκειται για τη μεταφορά στην οθόνη του ομότιτλου μυθιστορήματος του Ian McEwan, το οποίο μας μεταφέρει στην Αγγλία, το καλοκαίρι 1935, λίγο πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το περιοδικό ΤΙΜΕ συμπεριέλαβε τη νουβέλα το 2005 στη λίστα του των 100 καλύτερων βιβλίων όλων των εποχών.

Η 13χρονη Βριώνη Τάλις και η οικογένειά της ζουν αριστοκρατικά σε μια Βικτοριανού τύπου έπαυλη. Κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, όπου είναι συγκεντρωμένη όλη η οικογένεια, η αποπνικτική ζέστη δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να εκδηλωθούν από καιρό κρυμμένα ερωτικά πάθη…Η μικρή Βριώνη παρακολουθεί το φλερτ που αναπτύσσεται μεταξύ του γιου του οικονόμου του σπιτιού τους, του Ρόμπι, και της αδερφής της, της Σεσίλια και λανθασμένα το παρερμηνεύει. Η ζωή όλων ανατρέπεται όταν κατηγορεί άδικα τον εραστή της αδερφής της για ένα έγκλημα που όμως δεν έχει διαπράξει. Αν ζητήσει συγχώρεση από αυτούς που πλήγωσε, εξιλέωση, αυτή θα της δοθεί, ή θα πρέπει να συνεχίζει να μεταφέρει για πάντα το σταυρό του μαρτυρίου της;


Πρόκειται σίγουρα για μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, με την Keira Knightley και τον James McAvoy να έχουν εξασφαλίσει μια θέση στο πάνθεον των πιο ρομαντικών απ' τα ρομαντικά ζευγάρια.

Το φιλμ κάνει σήμερα πρεμιέρα στη χώρα μας, ενώ είναι υποψήφιο μεταξύ άλλων για βραβείο καλύτερης ταινίας και διασκευασμένου σεναρίου, στα φετινά Όσκαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: