Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Συνεργασία Mann, Depp και Bale

Συντάκτης:DarkChild

Ταινία για τον βίο και την πολιτεία του θρυλικού κακοποιού Τζον Ντίλινγκερ ετοιμάζει ο Μάικλ Μαν. Η ταινία θα έχει πρωταγωνιστές τους Τζόνι Ντεπ (στο ρόλο του Ντίλινγκερ) και Κρίστιαν Μπέιλ (στο ρόλο του πράκτορα του FBI Μέλβιν Χόρας Πέρβις Τζούνιορ), ενώ το καστ συμπληρώνουν μεταξύ άλλων η Μαριόν Κοτιγιάρ, ο Στίβεν Ντορφ και ο Τζιοβάνι Ριμπίσι.

Το σενάριο της ταινίας που είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο του Μπράιαν Μπάροους «Public Enemies: το κύμα εγκληματικότητας στην Αμερική και η γέννηση του FBI, 1933- 1934» υπογράφει ο Μάικλ Μαν, ο οποίος θα σκηνοθετήσει και την ταινία.

Η οικονομική κρίση της δεκαετίας του 1930 και η ποτοαπαγόρευση οδηγούν στην αύξηση της εγκληματικότητας. Εμβληματική φιγούρα κακοποιού υπήρξε ο Τζον Ντίλινγκερ, ένας νέος Ρομπέν των Δασών κατά μερικούς, ενώ κατ' άλλους ένας αδίστακτος ληστής τραπεζών.

Η Μαριόν Κοτιγιάρ του Ζωή Σαν Τριαντάφυλλο θα ενσαρκώσει την ερωμένη του Ντίλινγκερ Μπίλι Φρέσετ, ενώ μέλη της συμμορίας του θα αποτελούν οι Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζιοβάνι Ριμπίσι, Στίβεν Ντορφ και Τζέισον Κλαρκ.

Ο Κρίστιαν Μπέιλ θα ερμηνεύσει τον ρόλο του «αντίπαλου δέους» του Ντεπ, του πράκτορα του FBI που κατόρθωσε να συλλάβει τα μεγαλύτερα ονόματα της μαφίας εκείνης της εποχής και έγινε ο πράκτορας με τις περισσότερες επιτυχίες στην ιστορία του FBI.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν στις 10 Μαρτίου στο Σικάγο.

Περισσότερα καθώς θα γίνονται γνωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: