Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008

Κατά του Love Guru Στρέφονται οι Ινδουιστές

Συντάκτης:DarkChild

Ινδουιστές στις ΗΠΑ διαμαρτύρονται για μια κωμωδία του Χόλιγουντ, υποστηρίζοντας ότι η ταινία θα πλήξει το θρησκευτικό αίσθημα εκατομμυρίων ινδουιστών σε ολόκληρο των κόσμο.

Περισσότερα από 5.000 άτομα υπέγραψαν αίτηση αντιδρώντας στην δημιουργία της ταινίας Love Guru με πρωταγωνιστή τον Μάικ Μάγιερς, ενώ ινδουιστικές ομάδες δηλώνουν ότι θα μποϋκοτάρουν το φιλμ.
Από την πλευρά της η εταιρεία παραγωγής Paramount Pictures υποστηρίζει ότι η ταινία δεν αναφέρεται σε κάποια συγκεκριμένη θρησκεία, υποστηρίζοντας ότι έχει δημιουργήσει μια τελείως φανταστική.

Ωστόσο οι ινδουιστές υποστηρίζουν ότι ακόμα και αν η ταινία αναφέρεται σε φανταστική θρησκεία, μπορεί να παρεξηγηθεί από την νεολαία που έχει μικρή γνώση του ινδουισμού. Δηλώνουν επίσης ότι οι έννοιες «γκουρού», «κάρμα» και «ασράμ» είναι χαρακτηριστικές έννοιες που χρησιμοποιούνται στον ινδουισμό.

Στην ταινία ο Μάικ Μάγιερς, γκουρού στην Ινδία, αποφασίζει να μετακομίσει στις ΗΠΑ να γίνει διάσημος ως σύμβουλος αυτοβοήθειας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε έναν παίκτη του χόκεϊ με συζυγικά προβλήματα.

Πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: