Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Bubba Ho-tep (2002)

Συντάκτης:
WizKid

Κι όμως, υπάρχει ταινία με τέτοιον τίτλο! Όχι, δεν είναι ινδική, ούτε κινέζικη, ούτε αφρικάνικη. Η ταινία είναι 100% αμερικανική και ο τίτλος είναι το λιγότερο ασυνήθιστο στοιχείο της. Κι όμως!
Να σας πω την υπόθεση με δυο λόγια: Ο Elvis Presley είναι ζωντανός και βρίσκεται καθηλωμένος σε ένα γηροκομείο στην άκρη του πουθενά, ενώ ο Elvis που όλοι ξέραμε πως πέθανε ήταν, στην πραγματικότητα, σωσίας. Ο «αυθεντικός» Elvis συχνάζει με έναν έγχρωμο ηλικιωμένο, που είναι ο πραγματικός John F. Kennedy. Όταν μια μούμια με ρούχα Αμερικανού χωριάτη εισβάλλει στο γηροκομείο και απορροφά τις ψυχές των ηλικιωμένων, οι δύο ήρωες θα αναγκαστούν να βάλουν στην άκρη τις αδυναμίες της προχωρημένης τους ηλικίας και να βάλουν τέλος στα σχέδια της μούμιας. Μείνατε με το στόμα ανοιχτό, ε; Κι εγώ το ίδιο, όταν διάβαζα την υπόθεση της ταινίας. «Πώς μπορεί να γυρίστηκε τέτοια ταινία;», σκεφτόμουν. Όταν, δε, την είδα, το σαγόνι μου κόντεψε να ξεκολλήσει από το υπόλοιπο κρανίο μου.
Η ταινία βασίζεται στο διήγημα του Joe R. Lansdale. Ο Bruce Campbell, πρωταγωνιστής των ταινιών “Evil Dead” και γνωστός από τις εμφανίσεις του στη σειρά “Hercules” (ρε, ο Αυτόλυκος!) και στις ταινίες “Spider-Man”, δίνει μια απολαυστική ερμηνεία του βασιλιά της ροκ υπό τη διεύθυνση του πάντα αλλόκοτου Don Coscarelli. Το σενάριο μπορεί να σας φέρνει στο μυαλό μια ανόητη φάρσα του Hollywood, όμως, αν σας δοθεί η ευκαιρία να δείτε το “Bubba Ho-tep”, μην το χάσετε. Είναι γλυκιά, συγκινητική και συνάμα τρομακτική, χωρίς να καταφεύγει σε αιματοβαμμένες σκηνές και “cheap scares”, ενώ διαθέτει ευφυέστατες ατάκες και στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες. Το “Bubba Ho-tep” προτείνεται τόσο στις παρέες που συνδυάζουν βραδυνή προβολή στο DVD player με πίτσες και αναψυκτικά, όσο και στους απαιτητικούς σινεφίλ που απορρίπτουν τα αμερικάνικα «σκουπίδια» και προτιμούν κάτι το πραγματικά ενδιαφέρον.

7+/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: