Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Resident Evil: Extinction (2007)

Συντάκτης:
DarkChild

Το Resident Evil franchise, πρόκειται για την πιο επιτυχημένη μεταφορά video game στην μεγάλη οθόνη(μαζί με το Silent Hill). Οι δύο πρώτες ταινίες ήταν απολαυστικότατες για b-movies. Είχαν και δράση και ένταση και καλά εφέ.


Όπως συνηθίζεται με τα σίκουελ, δεν περιμέναμε και πολλά από την τρίτη ταινία. Ευτυχώς διαψευστήκαμε. Ο σκηνοθέτης Russell Mulcahy ακολουθώντας πιστά την συνταγή των δύο πρώτων ταινιών(και υπό την επίβλεψη του ιθύνοντα νου της τριλογίας Paul W.S. Anderson) μας παραδίδει ένα αξιόλογο φιλμ. Έντονη δράση, μπόλικο σασπένς, άφθονη αιματοχυσία, ωραία εφέ. Όλα δηλαδή τα συστατικά που πρέπει να έχει ένα καλό b-movie.
Το μοναδικό μειονέκτημα την ταινίας είναι το υπερβολικό σενάριο. Όχι πως σε τέτοιου είδους ταινίες παίζει κυρίαρχο ρόλο το σενάριο ούτε πως στις δύο προηγούμενες ταινίες διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, απλώς στο τρίτο μέρος της τριλογίας ο σεναριογράφος υπερβάλει αρκετά. Τόσο στο γεγονός πως ο ιός έχει εξαπλωθεί σε όλη την Γη και μάλιστα έχει μολύνει όλες τις λίμνες και τα ποτάμια, όσο και σε άλλες διάφορες που χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια της ταινίας. Παρά το ανεδαφικό σενάριο, το φίλμ είναι αρκετά απολαυστικό και δεν θα απογοητεύσει τους φαν του Resident Evil και των b-movies.

7-/10

1 σχόλιο:

Sou Lee είπε...

Αν δεν ηταν η Milla η ταινια θα ειχε πιασει πατο.Μπορει το main theme να "ξεσηκωθηκε" απο video game αλλα αυτο δεν δικαιολογει την ελλειψη σεναριου,την στροφη της ιστοριας προκειμενου να βρεθει ενδιαφερον για τη συνεχεια,που ομως αφηνει τεραστια συγγραφικα κενα.Η Milla super sexy και απολυτα ταιριαστη με το ρολο της αλλα ολα τα αλλα προσωπα που την πλαισιωσαν θαρρεις αρπαξαν τους ρολουσ τους με αμπε μπα μπλομ.