Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Disturbia (2007)

Συντάκτης: DarkChild


Πρόκειται για ένα νεανικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον ταλαντούχο Shia LaBeouf, στο ρόλο ενός νεαρού σπουδαστή ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 3 μήνες κατ' οίκον περιορισμό, επειδή χτύπησε έναν καθηγητή του. Καθώς όμως είναι καθηλωμένος και απομονωμένος στο σπίτι του, βρίσκει έναν άλλο τρόπο να περνάει την ώρα του, να κατασκοπεύει με κύαλια τους γείτονες του. Μεταξύ αυτών ο Robert Turner(David Morse), ένας μοναχικός και φιλήσυχος άντρας, ο οποίος όμως δείχνει κάτι να κρύβει. Στην ουσία η ταινία είναι remake του περίφημου "Rear Window" του Χίτσκοκ. Ο D.J. Caruso(Taking Lives) δεν είναι ένας ξεχωριστός σκηνοθέτης, όμως καταφέρνει να κρατήσει αρκετά το ενδιαφέρον σε ένα φίλμ με αδύναμο σενάριο. Η ταινία ξεκινά καλά, μας εισάγει στη ζωή του κεντρικού χαρακτήρα και ξεδιπλώνει το στόρι σιγά σιγά. Δυστυχώς όμως το σενάριο της ταινίας, είναι και η μεγαλύτερη αδυναμία της, αφού παρουσιάζει αρκετές τρύπες, αφήνει αρκετά πράγματα αδιευκρίνιστα και καταλήγει γρήγορα, γρήγορα σε ένα κλισεδιάρικο φινάλε. Ο σκηνοθέτης προσπαθεί αρκετά πετυχημένα να κρατήσει το ενδιαφέρον μας, ακροβατώντας μεταξύ του μυστηρίου και της κωμωδίας. Σε αυτό κυρίως τον βοηθάει ο LaBeouf, ο οποίος δείχνει ικανός να πρωταγωνιστήσει σε κάθε είδους ταινία. Βέβαια και το υπόλοιπο καστ δε τα πάει άσχημα, με προεξέχοντα τον Morse, όπου ερμηνεύει αρκετά πειστικά τον αινιγματικό γείτονα, ενώ δεν είναι κακός και ο άσημος Aaron Yoo σε έναν αρκετά κωμικό ρόλο.


Γενικά το φίλμ, είναι ένα αξιόλογο νεανικό θρίλερ, που δεν παίρνει τον εαυτό του αρκετά σοβαρά, πάραυτα καταφέρνει να ξεχωρίσει ανάμεσα στο βούρκο της μετριότητας που χαρακτηρίζει την κατηγορία του.

6/10

1 σχόλιο:

xristina είπε...

H ταινίούλα είναι καλή!! Στην αρχή αναρωτιέσαι αν αυτό είναι όντως θρίλερ ή μπερδεύτηκαν στη περιγραφή :P Μου άρεσε... μάλιστα είναι απο τα θρίλερ που μπορείς να δεις κ μόνος σου..δε χρειάζεσαι απαραίτητα παρέα!! Άντε καλή διασκέδαση¨...