Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Τέλος στην απεργία των σεναριογράφων(;)

Συντάκτης:DarkChild

Η ένωση που εκπροσωπεί τους απεργούς σεναριογράφους του Χόλιγουντ ανακοίνωσε το Σάββατο πως κατέληξε σε μία "δυνητική συμφωνία" με τα στούντιο, έπειτα από μία απεργία που κράτησε τρεις μήνες και προκάλεσε προβλήματα στις τηλεοπτικές παραγωγές, έπληξε την τοπική οικονομία και επισκίασε την εποχή των βραβείων.

"Ενώ αυτή η συμφωνία δεν είναι ούτε τέλεια ούτε ίσως όλα όσα μας αξίζουν για τις αμέτρητες ώρες σκληρής εργασίας και θυσίας, η απεργία μας υπήρξε μία επιτυχία", ανακοίνωσε η Ένωση Σεναριογράφων της Αμερικής (WGA) σε αναφορά που στάλθηκε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα μέλη της.

Τα μέλη της ένωσης θα συναντηθούν αργότερα το Σάββατο στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες προκειμένου να συζητήσουν τους ειδικούς όρους, τη διαδικασία έγκρισης και τον τερματισμό της απεργίας, πρόσθεσε η ένωση.

Περίπου 10.500 σεναριογράφοι κατέβηκαν σε απεργία στις 5 Νοεμβρίου, τέσσερις ημέρες έπειτα από τη λήξη της παλαιάς σύμβασης της WGA, διακόπτοντας 20 χρόνια εργασιακής ειρήνης στο Χόλιγουντ, σε μια διαμάχη που αφορούσε κυρίως το πόσα πρέπει να κερδίζουν οι σεναριογράφοι από την δουλειά τους που αναπαράγεται μέσω του Ίντερνετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: