Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Ils (2006) - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Συντάκτης:ChrisKiss

Ρουμανικο-Γαλλική παραγωγή που ήρθε και στη χώρα μας, για την αγορά του dvd φυσικά και μονό. Πριν δω την ταινία μου είπαν για μια περιπέτεια η οποία μάλιστα δεν άξιζε να την δω. Λοιπόν, η ταινία είναι μια πολύ καλή παραγωγή, στα πλαίσια του thriller και μόνο το γεγονός ότι κατάφερε να έχει κάποια διεθνή διανομή θα έπρεπε να λέει κάτι. Το θέμα είναι ότι δυστυχώς έχουμε δει πολλές ταινίες αυτού του στύλ οπότε αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει κάπως είναι το γεγονός ότι βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και φυσικά μόνο που δεν είναι προϊόν Hollywood εμένα μου αρκεί. Μάλιστα η ταινία έκανε τόσο αίσθηση στην Αμερική που ανάθεσαν στον σκηνοθέτη να κάνει το remake του “the eye”, ο οποίο περιμένουμε σύντομα.

Ζευγάρι νέο σε σπίτι – έπαυλη, χαμένο απομονωμένο κάπου στο πουθενά, δέχεται εντελώς αναπάντεχα, βραδινή επίθεση από κάτι, κάποιους, χωρίς να αποκαλύπτει τι και πως, ούτε τι σκοπό έχουν. Από εκεί και πέρα όλη η ταινία μας δείχνει την προσπάθεια διαφυγή τους από το σπίτι με ένα φινάλε τρομακτικό από όλες τις πλευρές. Θα το πρότεινα σε μερικούς λίγους σινεφίλ που τολμάνε και λίγη Ευρώπη, οι υπόλοιποι μάλλον θα ξινίσουν.

Εγώ πάλι αναρωτιέμαι, πότε θα πάρουμε και στη χώρα μας σοβαρά τον κινηματογράφο ώστε να τολμήσουμε ανάλογες παραγωγές σε ανάλογα σενάρια;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: