Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Τα Στρουμφάκια Ξανάρχονται!

Συντάκτης:DarkChild

Μία από τις πλέον αγαπημένες παιδικές σειρές με ήρωες τα μικρά χαριτωμένα μπλε πλασματάκια, τα Στρουμφάκια, πρόκειται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο σε animation βέβαια εκδοχή. Μέχρι στιγμής τα μόνα που είναι γνωστά, είναι ότι το φιλμ θα σκηνοθετήσει ο Colin Brady σε σενάριο Herbert Ratner III και πιθανότατα θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2009, ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει η Paramount Pictures. Υπομονή λοιπόν μέχρι να ξαναδούμε τον Μπαμπαστρούμφ, την Στρουμφίτα, τον Γκρινιάρη και την υπόλοιπη παρέα να μάχονται τον κακό Δρακουμέλ και την γάτα του Ψιψινέλ.
Για όσους δεν ξέρουν την ιστορία των Στρούμφ, διαβάστε το παρακάτω κείμενο:

"Τα στρουμφ, τα αγαπημένα μπλε πλάσματα με την δική τους μοναδική Στρουμφογλώσσα δημιουργήθηκαν από τον Πιερ "Πεγιό" Κυλιφόρ, έναν σκιτσογράφο γεννημένο στις Βρυξέλλες (1928-1992).

Εκαναν την πρώτη τους εμφάνιση σε ένα κόμικ που δημοσιεύθηκε στο Βελγικό περιοδικό Spirou την 23η Οκτωβρίου 1958. Οι αναγνώστες λάτρεψαν αμέσως τα χαρωπά μπλε πλάσματα που ζούσαν σε σπίτια σαν μανιτάρια μέσα στο δάσος, με αποτέλεσμα η σύνταξη να παραγγείλει μια χωριστή σειρά με αυτά. Το 1975, τα Στρουμφ εμφανίστηκαν στην πρώτη τους ταινία στο Βέλγιο. Η διεθνής επιτυχία τους κορυφώθηκε μετά το 1981, όταν το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε την πρεμιέρα ενός κόμικ που είχαν παράγει τα στούντιο Hanna-Barbera.

Η Στρουμφομανία εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη. Με θεατές εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, τα Στρουμφ απέφεραν τζίρο που παγκοσμίως ξεπερνά τα 5 δις δολάρια. Παρότι συμπληρώνουν ήδη 50 χρόνια εφέτος, η δημοτικότητά τους παραμένει ανεπηρέαστη στην εποχή του Διαδικτύου: η αναζήτηση για την αγγλική εκδοχή της ονομασίας τους, smurfs, στο Google επιστρέφει σχεδόν 7 εκατ. αποτελέσματα.
Ο γιος του Πεγιό, Τιερί Κυλιφόρ, λέει ότι ο πατέρας του πάντοτε προσελκυόταν από τον κόσμο των νάνων, των ξωτικών και των καλικάντζαρων. Ένας ακόμη λόγος που έφτιαχνε ιστορίες που εξελίσσονταν στον Μεσαίωνα, προσθέτει, είναι ότι "δεν ήταν πολύ καλός στο να ζωγραφίζει αυτοκίνητα".

Αν και οι εκτιμήσεις διαφέρουν, πιστεύεται πως υπάρχουν περίπου 100 αρσενικά Στρουμφάκια, ένα θηλυκό, η Στρουμφίτα, και ένα μωρό-Στρουμφάκι.

Με την εξαίρεση του Μπαμπά-Στρουμφ, του γενειοφόρου πατριάρχη και αρχηγού του χωριού, όλα τα υπόλοιπα Στρουμφ έχουν παρόμοια εμφάνιση. Παίρνουν τα ονόματά τους είτε από την κύρια δραστηριότητά τους, όπως ο εργάτης (Προκόπης), ο Ζωγράφος, ο καλλιτέχνης (Ντορεμί), ο μάγειρας, κ.ά, ή από τα κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, όπως ο έξυπνος (Σπιρτούλης), ο τεμπέλης (Χουζούρης), ο φαρσέρ (Χαχανούλης), ο όμορφος (Μελένιος), ο Λιχούδης κ.ά. "

Περισσότερα καθώς θα γίνονται γνωστά.
Πηγή: Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ
Ευχαριστώ τον φίλο μου τον Μπάμπη για το παραπάνω νέο!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: