Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Hitman (2007)

Συντάκτης: WizKid


Οι περισσότερες ταινίες βασισμένες σε video-game είναι, πάνω-κάτω, χάλια. Δεν προσφέρουν τίποτε παραπάνω από λίγες στιγμές δράσης και (συχνά κακοφτιαγμένων) εφέ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ταινίες Tomb Raider, Super Mario Bros., Street Fighter κ.λπ. Άλλες προσπάθησαν να κάνουν κάααατι (Resident Evil, Doom), χωρίς όμως πάλι να πείσουν εμάς τους «παιχνιδάδες».




Λόγω των παραπάνω, είδα το Hitman χωρίς καμία προσδοκία. Δεν περίμενα να δω μια 100% πιστή μεταφορά του παιχνιδιού. Παρ’ όλα αυτά, δεν σιχάθηκα ούτε λεπτό της ταινίας. Η σκηνοθεσία του Xavier Gens είναι εντελώς αντι-αμερικανική (μπράβο!), ο Timothy Olyphant είναι κάτι παραπάνω από επαρκής ως πράκτορας 47, ενώ οι παράγοντες στους οποίους συνήθως μια χαζοπεριπέτεια «διαπρέπει» (σενάριο με τρύπες, ανόητοι διάλογοι) εμφανίζονται κι εδώ σε ελάχιστες ποσότητες, που δεν ενοχλούν.


Το μόνο πρόβλημα είναι η απαράδεκτη ερμηνεία του Dougray Scott, αλλά, γενικά η ταινία είναι ευχάριστη και ψυχαγωγική. Στα πλεονεκτήματά της προσθέστε τις καλογυρισμένες σκηνές δράσης, το σωστό και γρήγορο ρυθμό (σπανίως θα βαρεθείτε) και την ευχάριστη παρουσία της Olga Kurylenko, που δεν ντρέπεται να μας δείξει τα… προσόντα της. Κι αν το όνομα αυτό δεν σας λέει τίποτα, σας πληροφορώ πως θα είναι το Bond Girl στη νέα ταινία του 007, Quantum of Solace. Καιρό είχα να δω μια ικανοποιητική ταινία του είδους…

6+/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: